tag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post2697286760119043174..comments2023-09-11T07:28:50.010-07:00Comments on Dziewczyna bez matury: Co na obiad? Tydzień 15.Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/03080670441735816379noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post-67054745607624035772012-11-28T09:16:51.695-08:002012-11-28T09:16:51.695-08:00w tym tygodniu bardziej po polsku, zgodnie z życze...w tym tygodniu bardziej po polsku, zgodnie z życzeniami męża widzę ;D miałam prosić o przepis na papryczkę, ale widzę, że już podałaś w komentarzu, więc skorzystam! ;DMarta Hennighttps://www.blogger.com/profile/07575595835467609764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post-91478085889058238732012-11-27T03:22:43.507-08:002012-11-27T03:22:43.507-08:00Dzięki za przepis!Dzięki za przepis!Aggahttps://www.blogger.com/profile/10508869617446810949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post-43509605836366515962012-11-27T03:22:28.551-08:002012-11-27T03:22:28.551-08:00No i już się ślinię i muszę spróbować :)No i już się ślinię i muszę spróbować :)Aggahttps://www.blogger.com/profile/10508869617446810949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post-77854260588020680862012-11-27T00:08:21.032-08:002012-11-27T00:08:21.032-08:00Ano pojawia się, często jesienią, bo papryka jest ...Ano pojawia się, często jesienią, bo papryka jest wtedy tania i szeroko dostępna. Mam dwie wersje: jedną na szybko i jedną na wolno. <br />Ta na wolno: rozgrzewam piekarnik do 220 st. Paprykę dokładnie myję i piekę ok. 15 min, po wyjęciu wsadzam do woreczka foliowego na kolejne 15 min. Wyciągam i obieram ze skórki. <br />Ta na szybko: pomijam krok pierwszy i przechodzę do farszu. Ok. 250g mięsa wołowego mielonego podsmażam na patelni z cebulą i czosnkiem. Doprawiam solą, pieprzem i pastą Harisa. Dorzucam pokrojonego bakłażana/cukinię i pomidory (albo świeże, albo z puszki). Jeśli akurat mam pod ręką dodaję też ajvar. Czasami wrzucam też kawałki fety. Faszeruję i piekę w 190st. Pierwszą wersję ok. 10 min, drugą ok. 35-40. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03080670441735816379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post-71190946552868442912012-11-27T00:02:47.359-08:002012-11-27T00:02:47.359-08:00Ja kiedyś nie lubiłam wątróbki, jak chyba każde dz...Ja kiedyś nie lubiłam wątróbki, jak chyba każde dziecko, ale teraz ją uwielbiam, a szczególnie w postaci wątrobianki! Taka zwykła z cebulką i podsmażanymi ziemniakami to jest to!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03080670441735816379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post-68424239279827258952012-11-26T23:52:18.914-08:002012-11-26T23:52:18.914-08:00Ja lubie kuchnię tradycyjną jak i napływową. Mam w...Ja lubie kuchnię tradycyjną jak i napływową. Mam w domu tradycjonalistę wybrednego, ale stopniowo przemycam nowe potrawy. Daj przepis na paprykę faszerowaną, widzę że często pojawia się u Ciebie w obiadowych podsumowaniach - jak ją robisz? :)Aggahttps://www.blogger.com/profile/10508869617446810949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4584020214696154289.post-4499996739879654912012-11-26T13:28:04.730-08:002012-11-26T13:28:04.730-08:00Kto by pomyślał, jak takie tradycyjne dania mogą s...Kto by pomyślał, jak takie tradycyjne dania mogą sprawić przyjemność ;) U nas w sobotę była wątróbka z cebulką i puree ziemniaczane - L. był zachwycony, a ja powoli się przekonuję do wątróbki ;)Kasia | Na walizkachhttps://www.blogger.com/profile/11768990135422025176noreply@blogger.com